Botwinka w wersji light


 Potrzebne:

  • Pół litra bulionu
  • 1 mała "pałka" z kurczaka 
  • 1 marchewka
  • pół puszki fasoli czerwonej
  • 1 mała cukinia (zamiast ziemniaków)
  • 2 sztuki młodych buraczków z łodygami
  • koperek(drobno pokrojony)
  • 1 małą łyżeczkę octu
  •  pieprz(dodaje ziarnisty)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1łyżka jogurtu naturalnego

PRZYGOTOWANIE:
Do gotującego się bulionu dodajemy: mięso, marchewkę obraną i pokrojoną w plastry, pokrojoną w kostkę cukinię, buraczki i łodygi pokrojone, koperek .Jak już mięsko i warzywa będą gotowe(miękkie)dodajemy ocet i fasolkę z puszki , odlewamy odrobinę wywaru i mieszamy z jogurtem naturalnym po czym wlewamy do zupy.
Na koniec jajka kroimy na 4 części i układamy na talerzu, na  który następnie nalewamy zupkę;)
SMACZNEGO!
w mojej wersji bez jajek:


Komentarze