Potrzebne:
- Pół litra bulionu
- 1 mała "pałka" z kurczaka
- 1 marchewka
- pół puszki fasoli czerwonej
- 1 mała cukinia (zamiast ziemniaków)
- 2 sztuki młodych buraczków z łodygami
- koperek(drobno pokrojony)
- 1 małą łyżeczkę octu
- pieprz(dodaje ziarnisty)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1łyżka jogurtu naturalnego
PRZYGOTOWANIE:
Do gotującego się bulionu dodajemy: mięso, marchewkę obraną i pokrojoną w plastry, pokrojoną w kostkę cukinię, buraczki i łodygi pokrojone, koperek .Jak już mięsko i warzywa będą gotowe(miękkie)dodajemy ocet i fasolkę z puszki , odlewamy odrobinę wywaru i mieszamy z jogurtem naturalnym po czym wlewamy do zupy.
Na koniec jajka kroimy na 4 części i układamy na talerzu, na który następnie nalewamy zupkę;)
SMACZNEGO!
w mojej wersji bez jajek:
Komentarze
Prześlij komentarz