Podstawą tej diety jest - zupa z kapusty, którą możemy jeść do woli, im częściej tym lepiej gdyż dostarcza mnóstwo cennych witamin i mikroelementów bardzo mało kalorii.
Jakie efekty?
Przestrzegając zaleceń na każdy dzień tej diety, można w ciągu tygodnia (wszystko zależy od szybkości przemiany materii organizmu) stracić nawet do 7 kg, a średnio od 4 do 5 kg.Menu na 7 dni:
DZIEŃ 1.Zupa kapuściana i owoce z wyjątkiem bananów.
DZIEŃ 2.
Zupa kapuściana i warzywa gotowane lub na surowo. Nie wolno jeść fasoli, kukurydzy, groszku i grochu. Najlepsze będą warzywa zielone. Nie wolno jeść owoców. Na obiadokolację dwa ziemianki ugotowane bez soli, ewentualne z dodatkiem masła.
DZIEŃ 3.
Zupa kapuściana, owoce i warzywa. Pomijamy banany i ziemniaki.
DZIEŃ 4.
Zupa kapuściana i trzy banany. Do tego można wypić dowolną ilość odtłuszczonego mleka. To najtrudniejszy dzień!
DZIEŃ 5.
Zupa kapuściana, gotowana wołowina lub pierś kurczaka albo indyka i pomidory. Można zjeść 0,25-0,5 kg mięsa i 6 pomidorów.
DZIEŃ 6.
Zupa kapuściana, wołowina i warzywa, głównie zielone. Wołowinę można zastąpić chudą rybą, piersią z kurczaka czy indyka.
DZIEŃ 7.
Zupa kapuściana, jarzyny oraz ugotowany ciemny ryż. Soki warzywne oraz dużo wody.
Jak zrobić zupę?
Składniki:
- 1 główka kapusty włoskiej(max.1,5kg)
- 5 świeżych pomidorów
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 2 duże cebule
- 2 gałązki selera naciowego
- ok. 3 litry wody
- 1 kostka bulionu warzywnego
- pół łyżeczki tymianki
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 listek laurowy
- pieprz
WYKONANIE:
Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka , zalać wodą, dodać przyprawy i bulion i gotować pod przykryciem około 15 minut; ppomidorki sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w kostkę; z papryki usunąć nasiona, pokroić w kostkę, seler umyć i pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroi c w kostkę.Wszystkie warzywa wrzucić do gotującej się kapusty i wszystko gotować na małym ogniu jeszcze przez 15 minut. Tak wykonaną zupę spożywać przez cały okres diety.
Komentarze
Prześlij komentarz