Owocowe maseczki



Przed nałożeniem maseczki dokładnie oczyść skórę twarzy oraz dekolt: 


1.MALINOWA : odświeżająca, nawilżająca, wygładzająca!

Witamina C doda skórze blasku, przyspieszy gojenie  ranek, wspomoże  regenerację skóry. 
Sole mineralne pomagają zachować prawidłowy poziom nawilżenia, dlatego maliny świetnie nadają się do pielęgnacji cery suchej.
 
Wykonanie:

Garść świeżych, umytych owoców rozgnieć widelcem na papkę. Dodaj po łyżce miodu i oliwy z oliwek. Nałóż na oczyszczoną twarz, zmyj po 15 minutach.

2.BRZOSKWINIOWA: przeciwzmarszczkowa, łagodzi podrażnienia!

Zawierają przeciwzmarszczkowe witaminy C i E.  Magnez, potas, żelazo i selen wspomaga odnowę skóry. Brzoskwinie mają właściwości odżywcze, pomagają także odbudowywać ochronną warstwę lipidową skóry.

Wykonanie:

Dojrzałą brzoskwinię obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj jedno żółtko, wymieszaj i nałóż papkę na twarz. Zmyj po15 minutach.

3.PORZECZKOWA: bakteriobójcza, ściągająca rozszerzone pory.
 

Bogata w witaminy C, PP i B, dzięki czemu poprawia ukrwienie i zapobiega pękaniu naczynek. Reguluje pracę gruczołów łojowych, poprawiając stan cery tłustej i trądzikowej. Wygładza drobne zmarszczki, matuje.


 Wykonanie:

Pół szklanki porzeczek przetrzyj przez sito. Otrzymany sok wymieszaj z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej. Nanieś na twarz, po 15 minutach zmyj.

4. WINOGRONOWA: powstrzymująca proces starzenia się skóry.

Miąższ zawarty w winogronach zawiera kwasy owocowe, które złuszczają martwe komórki naskórka, wyrównują koloryt cery, walczą z trądzikiem. Witaminy C i PP wzmacniają naczynka.

Wykonanie:

Kilka winogron obierz ze skórki i rozgnieć widelcem. 2 łyżki płatków owsianych zalej ciepłą wodą. Wymieszaj, nałóż na twarz na 15 minut. Zmyj.





ZALECA SIĘ ABY PO KAŻDEJ MASECZCE PRZETRZEĆ TWARZ TONIKIEM ORAZ NAŁOŻYĆ KREM.
 

Komentarze