Potrzebujesz:
Wykonanie:
Oddzielić piersi od siebie, przeciąć je wzdłuż na pół, umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem.
- 1 duża podwójna pierś z kurczaka
- 250dag szpinaku mrożonego
- pół opakowania sera valbon
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy:sól, pieprz, czosnek suszony
- 1 mała łyżeczka mąki
- 1 łyżka oleju
Wykonanie:
Oddzielić piersi od siebie, przeciąć je wzdłuż na pół, umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem.
Przygotować farsz:
Na rozgrzaną patelnię wrzucić szpinak ( już rozmrożony), polewać lekko wodą, żeby się nie przepalił.
Przecisnąć przez praskę 1 ząbek czosnku i dodać do szpinaku, przyprawić lekko solą, pieprzem i suszonym czosnkiem. Jak szpinak się zagotuje dodać pokrojony w kawałeczki ( w kostkę) ser. Całość delikatnie mieszamy. Pod koniec delikatnie, stopniowo posypujemy mąką (tak by szpinak zgęstniał- będzie łatwiej nadziewać pierś i nie wypłynie farsz ze środka).
Tak przygotowany farsz układamy na przygotowanej wcześniej piersi z kurczaka i ciasno zwijamy w rulon- można na koniec całość "spiąć" wykałaczką-będzie się mocniej trzymać a po usmażeniu można ją łatwo wyciągnąć ;)
pierś z kurczaka uwielbiam w każdej postaci <3
OdpowiedzUsuńpycha! już wiem co jutro jem na obiad ;)
OdpowiedzUsuń