Sernik dietetyczny

Potrzebujesz:
  • 1 puszkę brzoskwiń
  • pół szklanki cukru brązowego
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • pół kg chudego twarogu
  • 1 torebka budyniu waniliowego
  • 1 łyżka mąki
  • szczypta soli
Wykonanie:

Brzoskwinie pokroić  na ćwiartki. 
Jajka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli, musi powstać puszysta piana. Następnie dodaj zmielony ser i budyń oraz dokładnie zamieszaj. Blaszkę wysmaruj tłuszczem (najlepiej okrągłą tortową 19cm) oprósz bułką tartą i wlej połowę masy serowej. 
Brzoskwinie obsyp mąką i ułóż na masie, przykryć je pozostałą częścią masy serowej.
Piec ok. 50-55 minut w temp. 180 stopni C.

Komentarze