Potrzebujesz:
- 1 puszkę brzoskwiń
- pół szklanki cukru brązowego
- 1 torebka cukru waniliowego
- 4 jajka
- pół kg chudego twarogu
- 1 torebka budyniu waniliowego
- 1 łyżka mąki
- szczypta soli
Wykonanie:
Brzoskwinie pokroić na ćwiartki.
Jajka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli, musi powstać puszysta piana. Następnie dodaj zmielony ser i budyń oraz dokładnie zamieszaj. Blaszkę wysmaruj tłuszczem (najlepiej okrągłą tortową 19cm) oprósz bułką tartą i wlej połowę masy serowej.
Brzoskwinie obsyp mąką i ułóż na masie, przykryć je pozostałą częścią masy serowej.
Piec ok. 50-55 minut w temp. 180 stopni C.
Komentarze
Prześlij komentarz