Dzisiaj kolejny przepis na kaszę jaglaną- mogę powiedzieć, że od niedawna to moja ulubiona kasza:)
Prowadząc bloga na którym są przepisy można by pomyśleć, że gotowanie to moja pasja...nic bardziej mylnego;) Nie lubię spędzać długich godzin w kuchni dlatego skupiam się na tym, aby moje przepisy były łatwe w przygotowaniu i zdrowe;) Spędzanie długiego czasu przy przygotowaniu posiłku powoduje coś co wolałabym uniknąć a mianowicie "podjadanie";)
Tak wiec na pewno przepisy na moim blogu nie są i nie będą skomplikowane za to na pewno zdrowe i smaczne;)
Potrzebujesz:
- 1 szklankę kaszy jaglanej- ugotuj i odcedź
- 2 ogórki kiszone
- 5 sztuk pomidorków koktajlowych
- pół papryki czerwonej i pół żółtej
- koperek
- pieprz
- sól
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku + szczypta czosnku mielonego
- 10-15 dag polędwicy drobiowej albo z indyka
Wykonanie:
Do ugotowanej kaszy dodaj pokrojone w kostkę papryki, ogórki oraz polędwice i przekrojone na połówki pomidorki.
Przygotuj sos: do oliwy dodaj czosnek, czosnek mielony-suszony, koperek, pieprz i sól- całość wymieszaj i polej kaszę . Wymieszaj dokładnie.
Smacznego!
UWAGA! Zamiast koperku można dodać pietruszkę-również bardzo smaczne;)
Teraz tak sobie pomyślałam, że spróbuję jeszcze zrobić ją w wersji z suszonymi pomidorkami i rukolą-jak będzie smaczna to napisze na blogu;)
Komentarze
Prześlij komentarz