Pasty z awokado

1. Z awokado i twarogu:

Potrzebujesz:
  • pół awokado
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżka twarogu
  • pół pomidora
  • szczypta soli
Wykonanie:

Awokado przecinamy na pół i wdrążamy miąższ. W miseczce rozgniatamy awokado i twaróg, dodajemy sok z cytryny i sól. Pomidora kroimy w drobną kostkę i mieszamy z pastą.

2.Z awokado i sera fety

Potrzebujesz:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 50 g sera feta
  • 1/4 małej czerwonej cebuli
  • 1/2 ząbka czosnku
  • szczypta chili
  • szczypta kolendry
  • sok z 1/2 limonki
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie:

Awokado obieramy ze skórki, przekrajany na pół i pozbywamy się pestki. Cebulę drobno szatkujemy. To samo robimy z czosnkiem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy przy pomocy blendera. Pasta jest gotowa, gdy ma delikatną konsystencję musu.

3. Pasta z awokado z tuńczykiem

Potrzebujesz:
  • pół puszki tuńczyka
  • ćwiartkę awokado
  • jajko, ugotowane na twardo
  • 1 łyżkę jogurtu naturalnego
  • koperek
  • sok z ćwiartki cytryny
  • kiełki 
  • pieprz

Wykonanie:

Wszystkie składniki ( oprócz kiełków) miksujemy blenderem. Na posmarowaną kanapkę pastą z awokado kładziemy kiełki.

4.Pasta z awokado i cebuli:

Potrzebujesz:
  • awokado
  • mała cebulka
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 2 łyżki pestek dyni
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Awokado (dojrzałe) rozgniatamy, dodajemy posiekaną cebulę, mieszamy z pozostałymi składnikami.

Komentarze