Potrzebujesz:
- pół awokado
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka twarogu
- pół pomidora
- szczypta soli
Wykonanie:
Awokado przecinamy na pół i wdrążamy miąższ. W
miseczce rozgniatamy awokado i twaróg, dodajemy sok z cytryny i sól.
Pomidora kroimy w drobną kostkę i mieszamy z pastą.
2.Z awokado i sera fety
Potrzebujesz:
- 1 dojrzałe awokado
- 50 g sera feta
- 1/4 małej czerwonej cebuli
- 1/2 ząbka czosnku
- szczypta chili
- szczypta kolendry
- sok z 1/2 limonki
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Awokado obieramy ze skórki, przekrajany na pół i pozbywamy się pestki.
Cebulę drobno szatkujemy. To samo robimy z czosnkiem. Wszystkie
składniki dokładnie ze sobą łączymy przy pomocy blendera. Pasta jest
gotowa, gdy ma delikatną konsystencję musu.
Potrzebujesz:
- pół puszki tuńczyka
- ćwiartkę awokado
- jajko, ugotowane na twardo
- 1 łyżkę jogurtu naturalnego
- koperek
- sok z ćwiartki cytryny
- kiełki
- pieprz
Wykonanie:
Wszystkie składniki ( oprócz kiełków) miksujemy blenderem. Na posmarowaną kanapkę pastą z awokado kładziemy kiełki.
4.Pasta z awokado i cebuli:
Potrzebujesz:
- awokado
- mała cebulka
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki pestek dyni
- sól, pieprz
Wykonanie:
Awokado (dojrzałe) rozgniatamy, dodajemy posiekaną cebulę, mieszamy z pozostałymi składnikami.
Komentarze
Prześlij komentarz