Potrzebujesz:
- Przegrzebki- oczyszczone i osuszone
- 2 małe pomidory
- świeże liście szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- zioła: najlepiej świeżą kolendrę lub pietruszkę! ja użyłam koperek;)
- oliwa i 1 łyżka masła
- kilka kropli octu balsamicznego
Wykonanie:
Przegrzebki przypraw (solą i pieprzem), następnie podsmaż lekko ( na łyżce oliwy z dodatkiem masła) z obydwóch stron (powinny się lekko zarumienić).
Przygotuj talerz: ułóż na nim liście szpinaku (ja odrywam zawsze ogonki), pokrój w kosteczkę pomidory i rozłóż je na szpinaku.
Sos: do kubeczka wlej ok. 1 łyżkę oliwy + czosnek przeciśnięty przez praskę + kilka kropli octu balsamicznego+ 1 łyżeczka wody.
Ułóż na szpinaku i pomidorkach usmażone przegrzebki i całość polej przygotowanym sosem i posyp pokrojonymi ziołami-smacznego!
Polecam-pyszne;)
wygląda smakowicie
OdpowiedzUsuń