Przygrzebki w pomidorach i szpinaku

Potrzebujesz:
  • Przegrzebki- oczyszczone i osuszone
  • 2 małe pomidory
  • świeże liście szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • zioła: najlepiej świeżą kolendrę lub pietruszkę! ja użyłam koperek;) 
  • oliwa i 1 łyżka masła
  • kilka kropli octu balsamicznego
Wykonanie:

Przegrzebki przypraw (solą i pieprzem), następnie  podsmaż lekko ( na łyżce oliwy z dodatkiem masła) z obydwóch stron (powinny się lekko zarumienić).
Przygotuj talerz: ułóż na nim liście szpinaku (ja odrywam zawsze ogonki), pokrój w kosteczkę pomidory i rozłóż je na szpinaku.
Sos: do kubeczka wlej ok. 1 łyżkę oliwy + czosnek przeciśnięty przez praskę + kilka kropli octu balsamicznego+ 1 łyżeczka wody.
Ułóż na szpinaku i pomidorkach usmażone przegrzebki i całość polej  przygotowanym sosem i posyp pokrojonymi  ziołami-smacznego!



Polecam-pyszne;)


Komentarze

Prześlij komentarz