Jak prawidłowo skomponować obiad?

Kieruj się zasadą:

1/4 na  talerzu to: produkty zbożowe , skrobiowe tj. kasze, ryż, ziemniaki itp.



1/4 to produkty białkowe tj ryby, mięso, jajka itp.

1/2 warzywa tj. bardzo duża porcja warzyw do każdego obiadu!

PODKRĘĆ SWÓJ METABOLIZM DODAJĄC DO POTRAW OBIADOWYCH ZIOŁA I PRZYPRAWY!

Pomoże Ci w tym:
Pieprz, cynamon, chili, ostre papryczki, imbir, musztarda, ocet, czosnek, goździki. 
Idealnie wspomogą trawienie.
To zasługa m.in. kapsaicyny obecnej we wszystkich przyprawach na bazie pieprzu czy papryki.

Chcesz zrzucić parę kg? Jedz małe porcje ale za to często! To najlepsza i najskuteczniejsza metoda w walce z dodatkowymi kg, a jak dołączysz aktywność fizyczną -efekt będzie jeszcze szybszy i bardziej zadowalający- polecam!

Komentarze