Sos porzeczkowy -przepyszny, idealny do mięs lub sera np. valbon
Świetny zamiennik dla popularnego sosu żurawinowego!
Potrzebujecie:
Wykonanie:
Dżem lub porzeczki z kompotu, ocet i miód połącz ze sobą. Dodaj oliwę - wymieszaj.
Na koniec dodaj wodę i ponownie zamieszaj. Gotowe.
SMACZNEGO!
Świetny zamiennik dla popularnego sosu żurawinowego!
- 1 łyżeczkę dżemu porzeczkowego (nisko-słodzonego- wysokiej jakości) lub porzeczek z kompotu
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki gorącej wody
- rozmaryn lub inne świeże zioła
Wykonanie:
Dżem lub porzeczki z kompotu, ocet i miód połącz ze sobą. Dodaj oliwę - wymieszaj.
Na koniec dodaj wodę i ponownie zamieszaj. Gotowe.
SMACZNEGO!
Świetny pomysł, wygląda apetycznie :) Na pewno spróbuję.
OdpowiedzUsuńMam alergię na porzeczke
OdpowiedzUsuń