Pasta jajeczna -bez majonezu!

slim-style.blogspot.com
Nie wiesz co zrobić z ugotowanymi jajkami, masz już dość jedzenia ich w sposób tradycyjny... oto  sposób, zrób lekką i zdrową pastę a na pewno znikną w mgnieniu oka;)

Potrzebujesz:
  • ugotowane  na twardo jajka (2-3szt)-rozgnieć widelcem
  • szczypiorek-garść pokrojona w kosteczkę
  • rzodkiewka (2szt) starta na drobnych oczkach tarki
  • sól, pieprz(najlepiej świeżo mielony)
  • 0,5 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka jogurtu greckiego

Wykonanie:

Wszystkie składniki ze sobą połącz- dokładnie wymieszaj. Przypraw-gotowe!
Smaruj chlebek, pieczywo chrupkie, podawaj z wędzoną rybką lub serem i wędliną-tak jak lubisz najbardziej




slim-style


Komentarze

  1. Pomysł prezentuje się ciekawie :) Przede wszystkim zdrowo :) Ja również od czasu do czasu wrzucam jakieś interesujące przepisy, jak widać na tym przykładzie rzeczy lekkie i zdrowe, wcale nie muszą wiązać się z czymś co nie jest smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda;)
      Żeby móc wytrwać na diecie musi być smaczna ... inaczej prędzej czy później powróci się co starych -złych nawyków.
      Dobra i skuteczna dieta to taka która uczy nas jak żyć, jak przygotowywać posiłki dla siebie i bliskich!
      Druga moja zasada jest taka,że aby schudnąć a później móc utrzymać szczupła sylwetkę powinniśmy przygotowywać dania proste, w miarę szybkie, szukać dobrych połączeń!
      Dzięki za komentarz, miłego dnia i powodzenia i pozdrawiam.

      Usuń
  2. Pasty jajeczne są przepyszne! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz