![]() |
slim-style.blogspot.com |
Nie wiesz co zrobić z ugotowanymi jajkami, masz już dość jedzenia ich w sposób tradycyjny... oto sposób, zrób lekką i zdrową pastę a na pewno znikną w mgnieniu oka;)
Potrzebujesz:
- ugotowane na twardo jajka (2-3szt)-rozgnieć widelcem
- szczypiorek-garść pokrojona w kosteczkę
- rzodkiewka (2szt) starta na drobnych oczkach tarki
- sól, pieprz(najlepiej świeżo mielony)
- 0,5 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 1 łyżka jogurtu greckiego
Wykonanie:
Wszystkie składniki ze sobą połącz- dokładnie wymieszaj. Przypraw-gotowe!
Smaruj chlebek, pieczywo chrupkie, podawaj z wędzoną rybką lub serem i wędliną-tak jak lubisz najbardziej
![]() |
slim-style |
Pomysł prezentuje się ciekawie :) Przede wszystkim zdrowo :) Ja również od czasu do czasu wrzucam jakieś interesujące przepisy, jak widać na tym przykładzie rzeczy lekkie i zdrowe, wcale nie muszą wiązać się z czymś co nie jest smaczne :)
OdpowiedzUsuńPasty jajeczne są przepyszne! :)
OdpowiedzUsuńKocham pasty jajeczne :)
OdpowiedzUsuń