Rewelacyjna i bardzo sycąca. Tym razem w wersji z sokiem pomarańczowym ( bez mleka)
Potrzebujecie:
![]() | |
slim-style |
- 1 małą dynię
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka suszonych warzyw
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 batat
- zielona pietruszka
- 1 mała cebula
- ziarna słoneczniku
- przyprawy: pieprz, sól himalajska, papryka ostra i słodka
- sok z 1 pomarańczy
- 1 łyżka masła klarowanego
Wykonanie:
Dynię wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 15-20 min.
Następnie obrać ją, pokroić , wydrążyć miąższ. Pokroić na kawałki.
Zagotować ok. 2 litry wody, dodać mieszankę suszonych warzyw, marchewki, pietruszkę, cebule, batata i gotować do miękkości. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz i po szczypcie papryk i masło- zagotować.
Odstawić do ostygnięcia. Następnie zmiksować, dodać sok , zamieszać!
Posypać pietruszką.
Podawać posypaną słonecznikiem-mniam mniam-pyszna!
UWIELBIAM DYNIĘ;)
Komentarze
Prześlij komentarz