Czy sałaką można się najeść?- oczywiście,że tak! W tej wersji podałam ją mojemu mężowi, który właśnie co zdążył wrócić z treningu. Nie dość ,ze smaczna, lekka o jeszcze bardzo zdrowa! Uwielbiam takie obiady;)
Użyłam:
Kaszę gryczaną ugotować wg sposobu wykonania na opakowaniu.
1 łyżkę oliwy rozgrzać na patelni. Dodać cebulkę i czosnek -smażyć na małym ogniu.dodać cukinię pokrojoną w drobna kosteczkę- smażyć aż zmięknie - można podlać lekko wodą- tak by się nie przepaliło! Następnie dodać pokrojoną w kosteczkę pierś. Przyprawić do smaku.
Na talerzu ułożyć kawałki sałaty, pokrojonego w ćwiartki pomidorka -polać sosem ( wykonanie sosu: ocet balsamiczny+1 łyżka oliwy+przyprawy), następnie przełożyć na talerz ugotowaną kaszę ( pół opakowania ) oraz produkty z patelni. Całość posypać ziarnem słonecznika.
WARTO UGOTOWAĆ WIĘCEJ KASZY GRYCZANEJ, BY NASTĘPNEGO DNIA ZROBIĆ PYSZNE PLACUSZKI;)-POLECAM!
JAK JE WYKONAĆ: http://slim-style.blogspot.com/2015/02/placuszki-z-kaszy-gryczanej-ala-racuchy.html
![]() |
slim-style |
Użyłam:
- pół opakowania kaszy gryczanej ( w małych torebkach )
- kilka listków sałaty
- 1 świeży pomidor-dobrej jakości
- garść ziaren słonecznika
- pierś z kurczaka-mała, z pewnego źródła;)
- pół cukini
- pół cebuli
- 1 ząbek czosnku
- przyprawy:zioła prowansalskie, sól, pieprz, papryka (ostra i słodka) odrobinę chili con carne, szczypta kurkumy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Kaszę gryczaną ugotować wg sposobu wykonania na opakowaniu.
1 łyżkę oliwy rozgrzać na patelni. Dodać cebulkę i czosnek -smażyć na małym ogniu.dodać cukinię pokrojoną w drobna kosteczkę- smażyć aż zmięknie - można podlać lekko wodą- tak by się nie przepaliło! Następnie dodać pokrojoną w kosteczkę pierś. Przyprawić do smaku.
Na talerzu ułożyć kawałki sałaty, pokrojonego w ćwiartki pomidorka -polać sosem ( wykonanie sosu: ocet balsamiczny+1 łyżka oliwy+przyprawy), następnie przełożyć na talerz ugotowaną kaszę ( pół opakowania ) oraz produkty z patelni. Całość posypać ziarnem słonecznika.
WARTO UGOTOWAĆ WIĘCEJ KASZY GRYCZANEJ, BY NASTĘPNEGO DNIA ZROBIĆ PYSZNE PLACUSZKI;)-POLECAM!
JAK JE WYKONAĆ: http://slim-style.blogspot.com/2015/02/placuszki-z-kaszy-gryczanej-ala-racuchy.html
zapowiada się smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)