Jajecznica kokosowo-szpinakowa

Uwielbiam urozmaicać tradycyjna jajecznicę ;) 
Oczywiście czasem lubię zjeść z cebulką i kiełbaską czy boczkiem ale w tej wersji jest z jednej strony sycąca, z drugiej zdrowa i lekka. 
To dobra propozycja na śniadanie - pierwsze białkowe, czasem na obiad jeśli drugie śniadanie było wysoko węglowodanowe;)
slim-style

Bardzo łatwe i co ważne szczególnie rano- szybkie w wykonaniu danie;)

Użyłam:
  • 2 jajka
  • 2 krążki szpinaku-wcześniej rozmrożonego ( najlepiej wyciągnąć wieczorem dnia poprzedniego), ale można użyć 1 szklankę świeżego
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • nasiona lnu, słonecznika i chia ( po 1 łyżce) 
  • szczypta soli morskiej i pieprzu 
Wykonanie:

Roztrzep mleko z jajkami i szpinakiem i wlej na patelnie. Dodaj ziarna, przypraw i zamieszaj. Smaż do uzyskania ulubionej konsystencji jajecznicy.

Zjadłam z orzechami włoskimi, roszponką, pomidorami i odrobiną rzeżuchy.

Komentarze

Prześlij komentarz