Chcesz przygotować wspaniały, pyszny, bardzo zdrowy i efektowny obiad?
To propozycja dla tych, którzy lubią zaskakiwać;)
Czas wykonania to ok. 30 minut!
Potrzebujesz:
To propozycja dla tych, którzy lubią zaskakiwać;)
Czas wykonania to ok. 30 minut!
Potrzebujesz:
- 2 filety z łososia ( może być 1 duży)
- 250dag. mrożonego szpinaku (może być świeży-trzeba wcześniej obgotować i odcedzić)
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- do dekoracji : kiełki
Szpinak rozmrozić, podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę soli i pieprzu (można zamiast soli dodać trochę sera feta). Woda musi całkowicie wyparować (tylko uważać żeby nie przepalić)
Przygotowanie łososia:
Podsmażyć lekko i przyprawić (ja robię go na grillu elektrycznym lub piekę w piekarniku w folii w tym samym czasie co szpinak). Układamy go na szpinaku i zwijamy w rulon ciastem francuskim. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
pyyyycha! jadłam i niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńPysznie to wygląda:)) bardzo lubię takie połączenia:)
OdpowiedzUsuńkradne przepis, wygląda bardzo smakowicie ;)
OdpowiedzUsuń