Łosoś na szpinaku w cieście francuskim

Chcesz przygotować wspaniały, pyszny, bardzo zdrowy i efektowny obiad? 
To propozycja dla tych, którzy lubią zaskakiwać;) 
Czas wykonania to ok. 30 minut!



Potrzebujesz:

  • 2 filety z łososia ( może być 1 duży)
  • 250dag. mrożonego szpinaku (może być świeży-trzeba wcześniej obgotować i odcedzić)
  •  1 łyżeczka oliwy z oliwek
  •  1 ząbek czosnku 
  • sól, pieprz 
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • do dekoracji : kiełki
sos: jogurt grecki-2 łyżki + łyżeczka ketchupu+ odrobina czosnku suszonego=wymieszać
 Wykonanie:

Szpinak rozmrozić, podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę soli i pieprzu (można zamiast soli dodać trochę sera feta). Woda  musi całkowicie wyparować (tylko uważać żeby nie przepalić)
Przygotowanie łososia:
Podsmażyć lekko i przyprawić (ja robię go na grillu elektrycznym lub piekę w piekarniku w folii w tym samym czasie co szpinak). Układamy go na szpinaku i zwijamy w rulon ciastem francuskim. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
SMACZNEGO!






slim-style.blogspot.com

slim-style.blogspot.com

Komentarze

  1. pyyyycha! jadłam i niebo w gębie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak jak wygląd tak i smakuje;) albo nawet smakuje lepiej niż wygląda;) Pozdrawiam i dziękuję za komentarze;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie to wygląda:)) bardzo lubię takie połączenia:)

    OdpowiedzUsuń
  4. kradne przepis, wygląda bardzo smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz