Zupka- krem szpinakowy


Szybka do wykonania, smaczna i zdrowa zupka -polecam!

Potrzebujesz na 1,5 litra wody :
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki-korzeń
  • ok. 250g mrożonego szpinaku (pół opakowania)
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka jogurtu greckiego- nie koniecznie

Wykonanie:

Wodę zagotować z marchewką i pietruszką- aż do miękkości. Jak warzywa będą miękkie -wyciągnąć i zblendować bądź rozgnieść widelcem i z powrotem dodać do wody.
Dodać szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku. Dodać oliwę z oliwek.Doprowadzić do wrzenia.
Na koniec odrobinę wywaru-zupy nabrać do szklanki i zmieszać 1 łyżką jogurtu. 
Przelać do zupy i gotowe. Smacznego.

Zupkę jadłam wraz z mężem na 2 dniowej diecie oczyszczającej -detoksykującej. 
Polecam każdemu oczyścić swój organizm z toksyn na wiosnę. 


Komentarze

Prześlij komentarz