Rybka w boczku...idealna

Przepyszna ryba- pstrąg. W wersji obiadowej - nie co tłustszej niż zwykle, ale tak naprawdę łuszcz jest nam bardzo potrzebny, a tego czego powinniśmy się szczególnie wystrzegać to sklepowych słodyczy i łuszczy trans, które powstają podczas smażenia w głębokim tłuszczu, niezmienianym jak w restauracjach, w fast-foodach!
Na moim talerzu znalazł się pstrąg owinięty plastrami boczku i upieczony w piekarniku! Dodatkowo nadziałam go drobno pokrojonymi pomidorkami suszonymi z zalewy i 2 małymi kuleczkami mozzarelli - mega. Na pewno zrobię to podczas jakiejś rodzinnej uroczystości by zaskoczyć gości;)  


Potrzebujecie:
slim-style

  • 1 rybkę, oczyszczoną- u mnie pstrąg  
  • 2-3 małe kuleczki mini mozzarelli  lub fety 
  • 1 plasterek pomidora suszonego z zalewy olejowej-pokroić w małe kawałeczki 
  • 2-3 plastry boczku 

Wykonanie:

Rybkę umyć, do środka włożyć mozzarellę lub kawałki fety i 1 odrobinę pomidora suszonego. Plastrami boczku owiń rybę. 
Można podpiąć wykałaczką ,żeby się nie rozwijała.
Piec ok.30-35 min w 180stopniach C.


Mniam mniam! Zjadłam z sałatką;)

Komentarze

  1. Ten boczek szczerze mówiąc nie bardzo pasuje mi do ryby:) Chociaż rzeczywiście usmażenie ryby na boczku jest pewnie zdrowsze aniżeli smażenie na oleju... Co do zalet ryby nie mam żadnych zastrzeżeń :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Rybka w boczku wygląda wyśmienicie, palce lizać, wsunął bym, aż by się uszy trzęsły ...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz